به گزارش شهرآرانیوز، چند سالی میشود که مشهدیها تابستان را به امید پاییز و زمستان سپری میکنند و در دو فصل پایانی چشمهایشان به آسمان خشک میشود، طی یکی دوسال گذشته در مشهد و خراسان رضوی پاییز و زمستان کمبارشی را پشت سر گذاشتیم که این روزها زنگ بحران کمبود آب کنار گوشمان به صدا درآمده و ما بیتفاوتتر از آنچه که باید از آن عبور میکنیم.
امسال نیز پاییز و تقریبا دو ماه اول زمستان شاهد زمستانی بودیم که به جز تاریخ روز و ماهش هیچ شباهتی به زمستان رویاها نداشت تا اینکه لطف خدا شامل حالمان شد و از اواخر بهمن کمی آب و هوا رنگ زمستان به خود گرفت و مشهدیها آرزو به دل نمانده و برف دیدند، اما آنچه بیش از هر چیز حائز اهمیت است تابستان سال آتی است، باید دید میزان بارش در روزهای پایانی زمستان چقدر به بحران کمآبی کمک کرده است. دراین راستا با حسین اسماعیلیان، مدیر عامل شرکت آبفای مشهد به گفتگو پرداختیم.
اسماعیلیان در گفتوگو با شهرآرانیوز از کاهش ۳۱ درصدی بارشها در مشهد نسبت به شرایط نرمال خبر داد و اظهار کرد: دو سال خشکسالی شدید را پشت سر گذاشتیم و هم اکنون در شرایط خشکسالی به سر میبریم، تا به امروز، ۱۳ اسفند ۱۴۰۲، بارندگی در مشهد ۸۱/۶ میلیمتر بوده است که سال گذشته در مدت مشابه ۴۶/۹ میلیمتر بوده، البته این در حالی است که میزان بارندگی در دوره بلندمدت ۱۱۸/۹ میلیمتر است، یعنی هماکنون نسبت به شرایط نرمال بیش از ۳۰ درصد کاهش بارندگی داریم.
وی افزود: همچنین میزان بارندگی امسال در خراسان رضوی ۶۴/۵ میلیمتر بوده که نسبت به سال آبی گذشته تغییری نداشته است البته میزان بارندگی استان در بلندمدت ۱۰۱/۹ میلیمتر است، یعنی در سطح استان میزان بارندگی نسبت به شرایط نرمال با کاهش ۳۶ درصدی روبهروست. به طور کلی در مشهد و خراسان رضوی در شرایط خشکسالی قرار داریم.
مدیر عامل شرکت آبفای مشهد ادامه داد: سال گذشته بارندگیها در مشهد کمتر بود، در حالی که اقلیم مشهد به نحوی است که میزان بارندگی آن باید نسبت به استان بیشتر باشد.
اسماعیلیان ادامه داد: بارش باران جای شکرگزاری دارد، اما در پاییز، دی ماه و حتی اوایل بهمن با کمبود بارش مواجه بودیم. خوشبختانه از اواخر بهمن تاکنون میزان بارندگی بیشتر شده است ولی کمبود آب و خشکسالی را جبران نکرده است حتی کم بارشی ماههای قبل را نیز جبران نکرده است و برای پر شدن مخازن سدها بارندگیها باید روانآب ایجاد کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، همچنین محمدعلی نعمتنژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در خصوص میزان آب مخازن سدهای خراسان رضوی گفت: علیرغم بارش باران هیچ ورودی به سدها نداشتهایم و همچنان کمبود آب داریم.
وی افزود: اگر بارندگیهای پیشرو سیلابی باشد به سدهای استان ورودی خواهیم داشت، اما با توجه به اینکه بارشها به صورت برف بوده سیلاب راه نیفتاده است، پروژههایی تعریف شده است که به ورودی سدها کمک کند و برخی پروژهها هم اکنون در حال اجراست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در خصوص پروژه انتقال آب دریای عمان به استانهای شرقی کشور گفت: پروژه توسط بخش خصوصی اجرا میشود و تاکنون ۱۵ درصد آن انجام شده است. پیشبینی میشود که انتقال آب دریای عمان به سه استان شرقی کشور (سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی) سال ۱۴۱۰ به بهرهبرداری برسد.